Національна ідентичність - провідний імператив творчості Юрія Клена - Насмінчук, Галина (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на матеріалі мистецької спадщини Юрія Клена розглядається проблема української ідентичності як складової частини дискурсу національного самоусвідомлення. Авторка прагне довести, що базові концепти творчості поета, який має коріння у двох культурах - українській та німецькій - глибоко можна осягнути лише крізь призму націоцентричної проблематики.