"Та дороги розійшлися..." (письменники на життєвому шляху Івана Огієнка) - Лєцкін, М.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття розглядає взаємини українського науковця, поета й первосвященика Івана Огієнка та знаного російського радянського поета Дем'яна Бєдного, шляхи яких тісно переплітаються на початку XIX ст., але швидко стали протилежними.