Живе багатство української мови (матеріали до словника епітетів мови І.Огієнка) - Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті наведено приклади атрибутивних конструкцій як елементів мовотворчості Івана Огієнка. На матеріалі його праць "Українська культура" і "Наша літературна мова" визначено аналітичну, характеризуючу та увиразнювальну роль слів-епітетів до символів етнокультури, а також мовних понять.