На шляхах духовного визволення рідного народу (особливість стилю перекладу "Біблії" І.Огієнка) - Бондарчук, Л.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Авторка вітворює фактори, що спонукали І.Огієнка до перекладу Св.Письма, також - завершення праці в складних умовах еміграції.