Життєвий взірець самоздійснення Євгена Гливи - Болтівець, С.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті представлено життєвий, наукова і громадська діяльність психолога, психотерапевта і гіпнотерапевта Євгена Гливи. Вміщено опис особистих переживань станів філогенетичної депривації українського етносу, опору соціально-психологічним шкідливостям, індивідуального переживання власної смерті. Розкрито основні наукові набутки в галузі теорії і практики психотерапевтичного використання гепнозу, гіпнотерапії, гіпносугестії, аутогіпнозу, гіпноаналізу, психологічного аналізу творчості Г.С.Сковороди.