Духовна краса нації - Томчук, Любов (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується ідеологічна парадигма перших жінок-письменниць XIX століття Марко Вовчок (Марії Вілінської) та Ганни Барвінок (Олександри Білозерської-Куліш). У їхній творчості провідне місце посідає образ жінки, підноситься національний духовний ідеалж. утверджуються християнські цінності.