Новітню Україну творять розум, честь і сила національної волі - Рожик, М.Є. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Прорецензовано монографію доктора філологічних наук, академіка Академії наук вищої освіти України, професора Львівського національного університету імені Івана Франка В.В. Лизанчука "Творімо разом Україну!" (Монографія - Львів: ПАІС, 2009. - 452 с.). У рецензії використано висловлювання Івана Огієнка про мову, культуру, духовність - фундаментальні засади утвердження української України.