Художня дикція "Пізнього" Івана Огієнка (на матеріалі поеми "У муках конання і циклу "Юнацькі щасливі літа"" - Погребенник, В.Ф. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
Об'ктом дослідження цієї статті - лірика "пізнього" І.Огієнка. На прикладі характерних її зразків висвітлено ідейні й художні особливості творчої манери автора, його індивідуального стилю.