Екологічна тема: мова чи поклик часу! - Памірський, П.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
У статті порушено проблему екологічного виховання та розширено її на матеріалі художніх текстів письменників-гуманістів, окреслено у цьому зв'язку гуманістичну позицію І.Огієнка.