"Шагренева шкіра" сучасної української діалектної фразеології - Добровольожа, Галина (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано стан сучасної української фразеології, з’ясовано причини згортання її функціонування в комунікативному середовищі серед усіх верств населення. Особливу увагу авторка звернула на використання в медіа-просторі мемів як одиниць інформації, які неконтрольовано і спонтанно поширюються; проаналізувала різновиди мемів, визначальні характеристики мемів, способи передачі в інформаційному полі, а також причини поширення та популярності мемів.