Роль І.І.Огієнка у вирішенні проблеми фінансування Кам'янець-Подільського державного українського університету (1918-1920 рр.) - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
На основі архівних і опублікованих джерел, праць українських істориків досліджується питання про роль ректора, міністра, головного уповноваженого уряду УНР І.І.Огієнка у розв'язанні проблеми фінансування важливого осередку національного відродження на Поділлі і в Україні - Кам'янець-Подільського державного українського університету в 1918-1920 рр.