Іван Огієнко й християнські грані життя й творчості Тараса Шевченка - Братусь, І.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
Стаття приясвячується аналізу творчих реалій переломлення доробку Т.Шевченка Іваном Огієнком, проблемам розуміння віри великого Кобзаря, його життєвого кредо. Проблема розуміння Тараса Шевченка радикально відрізнялася на теренах радянської України та в колах дослідників діаспори.