на чатах рідного слова: Іван Огієнко проти русифікаторської мовної політики в Україні повоєнного часу (за матеріалами "Віри й культури" 1953-1967 рр.) - Сохацька, Є.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлюється роль І.Огієнка (митрополита Іларіона) у відстоюванні чистоти і розвою української літературної мови, а також викладено його застороги щодо проявів русифікації в підрадянській Україні, зокрема в мовній політиці.