Духовний, етнокультурний і лінгводидактичний потенціал рідної мови в концепції Івана Огієнка - Мужеловська, Л.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на основі аналізу низки наукових праць Івана Огієнка досліджуємо духовний, етнокультурний та лінгводидактичний потенціал рідної мови і визначаємо його вплив на формування національної свідомості та самосвідомості особистості.