Язичницько-християнські аспекти моделювання образу чорта в пєсі І.Котляревського "Москаль-чарівник" (в контексті маловідомих драм першої половини XIX ст.) - Корнійчук, Т.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано язичницько-християнські аспекти моделювання образу чорта за сюжетом п'єси І.Котляревського "Москаль-чарівник"; вказано, які саме міфологеми (культурні символи) стоять за цим персонажем; акцентовано увагу на семантиці його взаємозв'язків з людьми традиційного суспільства.