Пасторальна антропологія (за кн.. Додатки до автобіографії. "Моє життя...".- Вінніпег, 2011. - С. 27-35) - Ярмусь, Степан (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті подаються основні принципи православної антропології як протидія дегуманізації людини та руйнації духовності в сучасному світі.