Часопис "Свобода" (Нью-Йорк) про великі заслуги Івана Огієнка для української культури - Трембіцький, А.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Основою статті стали праці дослідника з української діаспори Мирослава Семчишина про внесок Івана Огієнка в дослідження історії української культури та її творення.