Актуалізація семантики лінгвальних засобів традиційного словника поезії П.Гірника - Ладиняк, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано лексико-семантичну структуру наскрізних образів у поезії П. Гірника, схарактеризовано мовні засоби традиційної поетичної творчості. Домінувальними традиційними лінгвальними засобами є: кольороназви (чорний, червоний, кривавий, сивий); хронотопи (стрижневі елементи осінь, зима, ніч); рослинна символіка (калина); назви астрономічних понять (зоря, Чумацький шлях).