Міфи і реальність: "Русскій Мір" - Косик, Володимир (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлюється історія створення і функціонування Київської (Руської) Митрополії, йдеться про розкол у Київській Митрополії (1147 р.), про перенесення назви «Русь» до чужої держави (XIX ст.). Стверджується, що автокефалія Російської Православної Церкви датована 1458, а московський патріархат створено 1668 р.