Хрест як символ морально-етичної драми життя людини (за поетичною дилогією Юрія Федьковича "Довбуш") - Ковалець, Л.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
З’ясовується полізмістова семантика символу хреста в одному з найоригінальніших творів Юрія Федьковича та всієї української романтичної драматургії – поетичній дилогії «Довбуш», акцентується на її складності й тенденції до виразної узгодженості із християнською традицією, тісній пов’язаності із морально-етичними складнощами життя людини.