Життєві шляхи і творча спадщина талановитого прозаїка української діаспори, уродженця Ізяславщини - священика Харитона Довгалюка - Трембіцький, А.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
В статті розкрито життєві шляхи, діяльність і творчу спадщину талановитого і відомого письменника і журналіста української діаспори США, але майже невідомого в Україні, уродженця Ізяславщини, священика і церковного діяча Харитона Довгалюка (*15.10.1916 – †26.11.2006).