Особливості художньої інтерпретації архетипів колективного несвідомого у прозі О.Сомова - Подрига, В.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються особливості художньої інтерпретації архетипів колективного несвідомого у російсьмовному художньому доробку О.Сомова. Стверджується, що белетрист в умовах, коли відбулося руйнування української культури, духовне спустошення представників провідної верстви, намагався пояснити процеси дегуманізації суспільства, відшувати ідеали його розвитку в архетипах, що притаманні національному міфологічному мисленню.