"Наука про рідномовні обов'язки" як орієнтир для сучасної мовної політики української держави - Галайбіда, О.В.; Задорожна, О.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано працю Івана Огієнка «Наука про рідномовні обов'язки», з'ясовано можливості використання цієї розвідки у процесі вибудовування мовної політики сучасної української держави. Простежено потенціал рідної мови в процесі формування національної свідомості.