Шевченкознавчі інтерпретації Івана Огієнка: лінгвістичний аспект - Вільчинська, Т.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття призначена дослідженню феноменів Т. Шевченка й І. Огієнка. Предметом аналізу послужили шевченкознавчі інтерпретації І. Огієнка, передусім те, як Митрополит Іларіон характеризує Шевченкову мову. Встановлено, що специфіку мови Т. Шевченка, на думку І. Огієнка, визначають релігійність і народність.