Діяльність західноукраїнських громад у процесі становлення економічної освіти (друга половина XIX - початок XX століття) - Потанюк, Л.М.; Потапюк, І.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядається проблема становлення системи економічної освіти на західноукраїнських землях. Зокрема, акцентується увага на різноманітних формах економічного самозахисту населення; характеризується діяльність перших освітньо-економічних товариств «Просвіта», «Народна Торгівля» та ін., які активно займалися агітацією та організацією кооперативного руху; аналізуються найважливіші напрями роботи цих товариств.