"Пам'ятник Гієроніма Крістіана Хольстена" - важливе джерело до вивчення Чуднівської кампанії 1660 року - Мацьков, О.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
В межах даної статті зроблено спробу проаналізувати щоденник німецького найманця Г.К. Хольстена, зміст якого проливає світло на маловідомі сторінки перебігу Чуднівської кампанії.