Гуманітарна діяльність Івана Огієнка в Кам'янець-Подільському: основні напрямки, масштаби і результативність (1918-1920 рр.) - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На основі архівних і опублікованих джерел, а також праць українських істориків досліджується багатогранна діяльність науково-педагогічного, державного і громадського діяча Івана Огієнка, спрямована на організацію гуманітарної допомоги студентській молоді, професурі, учасникам визвольних змагань, державним службовцям та іншим громадянам УНР, які потрапили в складні життєві умови і потребували невідкладної матеріальної підтримки з метою виживання.