Київщина, Волинь і Поділля в краєзнавчих студіях І.І. Огієнка - Баженов, Лев Васильович (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються «київський», «кам'янець-подільський» та «еміграційний» періоди життя і творчості І.І. Огієнка (1882-1972) під кутом зору його внеску у створення краєзнавчих праць з історії Правобережної України і в першу чергу його отчої Брусилівщини, що сьогодні є в складі Житомирської області.