Професорсько-викладацька корпорація Богословського факультету Кам'янець-Подільського державного українського університету - Адамський, В.Р. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано доволі непростий процес, пов'язаний із формуванням персонального складу професорсько-викладацької корпорації богословського факультету Кам'янець-Подільського державного українського університету. Закцентовано увагу на тому, що основним джерелом заповнення вакантних посад на кафедрах структурного підрозділу виступали місцеві кадри науково-освітніх діячів та молоді випускники Київської духовної академії. Подано короткі автобіографічні відомості про життєвий шлях та творчі доробки кандидатів на вільні кафедри, а також відгуки відомих у науковому середовищі професорів на їхні праці. Показана особистісна участь і сприяння у вирішенні цієї проблематики Міністра народної освіти УНР, ректора Кам'янець-Подільського державного українського університету І.І. Огієнка та декана богословського факультету В.О. Біднова.