Іван Огієнко про духовний розвиток особистості школяра - Ковальчук, Галина; Присакар, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розкрито погляди І. Огієнка на процес духовного розвитку особистості школяра. На основі аналізу його праць, духовність в педагогічному аспекті автори розглядають як інтегративну властивість особистості, що характеризує рівень морально-естетичної, національної і громадянської свідомості, потребу жити, творити у відповідності з християнськими цінностями та можливості впровадження його ідей в практику роботи сучасної загальноосвітньої школи.