Навчальна роль терміна в культурно-освітній концепції Івана Огієнка - Авраменко, В.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлено підхід І. Огієнка до українського термінотворення для школи у кінці ХІХ – поч. ХХ ст. З’ясовано роль українського терміна у становленні національної школи зазначеного періоду.