Концепт національної ідеї Івана Огієнка - Святенко, В.Г.; Святенко, С.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті наголошено на вагомості внеску Івана Огієнка (митрополита Іларіона) в розробці концептуальних засад української національної ідеї. На основі творчої спадщини вченого для подальших дискусій запропоновано концепт національної ідеї «Бережімо все своє рідне». Через розкриття складових концепт в їхньому історичному поступі, обґрунтовано його актуальність для нашого часу.