Фольклористичний дискурс Івана Огієнка - Оверчук, О.Л. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано дослідницькі пріоритети Івана Огієнка у вивченні фольклору. Обґрунтовано важливість ідей дослідника для подальшого розвитку науки про народну творчість. Автор вказує на синкретичний характер наукового дискурсу Івана Огієнка, що дозволило проаналізувати водночас фольклор вербальний і фольклор акціональний – напрям, актуалізований у сучасних фольклористичних пошуках.