Синтаксична спадщина Івана Огієнка крізь призму сучасних наукових парадигм - Кульбабська, О.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті викладено наукові засади граматичних праць Івана Огієнка; проаналізовано концепцію простого речення та його членів речення з огляду на ономасіологічну близькість різних частин мови; відзначено актуальність багатьох наукових поглядів ученого-патріота Івана Огієнка, його надзвичайно важливу роль у розвої синтаксичної науки й особливо – у витворенні граматичної термінології на національній мовній основі.