Аналіз деяких запозичених лексем в світлі ідеї Івана Огієнка про самодостатність української мови - Дворницька, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
В статті аналізується історія деяких українських лексем, запозичених в російську мову періоду становлення. Історико-лінгвістичний екскурс, зроблений на основі багатого ілюстративного матеріалу, підтверджує ідею І. Огієнка про самобутність та самодостатність української мови.