Участь Івана Огієнка у допомозі українського населення західної Волині емігрантам УНР - Давидюк, Р.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на основі критичного аналізу архівних матеріалів, спогадів, міжвоєнної періодики, досліджується організація матеріальної допомоги українського населення Волинського воєводства політичним емігрантам та їх родинам. Прослідковано збірки коштів, вшанування пам’яті загиблих вояків, охарактеризовано діяльність Українського громадянського комітету допомоги емігрантам.