Огієнкознавство як новий напрям наукових студій: мета, завдання, проблематика - Беценко, Т.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті запропоновано виділити комплексний напрям дослідження наукової (мовознавчої), біографічної, громадської, педагогічної, публіцистичної, конфесійної тощо діяльності Митрополита Іларіона. Окреслено здобутки в різних галузях наукової діяльності вченого. З’ясовано специфіку розвитку кожної сфери, що пов’язана з іменем генія української наукової думки.