Духовний ідеал у містерії Івана Огієнка "До щастя!" - Атаманчук, В.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано особливості ідейно-художнього змісту твору Івана Огієнка «До Щастя!», досліджено основні художні проблеми твору, визначено філософські виміри їх інтерпретації, простежено основний конфлікт у містерії, окреслено своєрідність світовідчуття та духовного пошуку дійових осіб.