Історія формування закінчень родового відмінка однини іменників жіночого роду сучасної III відміни - Юносова, В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджено історію формування закінчень родового відмінка однини іменників жіночого роду сучасної ІІІ відміни. Виявлено основні тенденції їхнього вживання в говірках української мови та в її стильових різновидах, проаналізовано погляди вітчизняних мовознавців щодо варіювання закінчень -и/-і родового відмінка іменників жіночого роду на початку ХХ ст., а також простежено тенденції розширення сфер їхнього використання на початку ХХІ ст. та висвітлено питання кодифікації варіантних закінчень родового відмінка однини іменників жіночого роду ІІІ відміни в сучасних правописних виданнях.