Концепти мовної картини світу українців у текстах замовлень (на основі лінгвістичних ідей І.Огієнка) - Шуляк, С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджено концепти мовної картини світу українського народу, що відображені у текстах замовлянь. Розглянуто язичницький і християнський сегмент у сакральному тексті на основі мовознавчих ідей Івана Огієнка. Визначено особливості функціонування лексем на позначення етнокультури та вплив символообразів на розкодування семантики текстів українських народних замовлянь. Охарактеризовано першорядну роль магічно-впливової функції мови на архаїчних етапах мовотворення.