Correlation and use of non-finite forms of the verb in bilingual context - Уманець, Антоніна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджуються способи перекладу інфінітива, герундія і дієприкметника з англійської мови на українську. Інфінітив в українських перекладах корелює з неозначеною формою дієслова, віддієслівним іменником, іменником. Форми герундія корелюють у мові перекладу з прикметником, віддієслівним іменником чи можуть взагалі опускатися. У перекладах текстів за професійним спрямуванням форми Participle I корелюють з активним дієприкметником, прикметником та іменником у їх українських перекладах, а також складовими підрядного означувального речення. Participle II перекладається прикметником, пасивним дієприкметником або ж пасивним дієприкметником у складі звороту.