Текст у тексті: українська національна ідея в лінгвістичному світлі одного інформативного дискурсу - Степаненко, М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано мовні засоби організації тексту в тексті, присвяченого різновекторному інтерпретуванню української національної ідеї двома сучасними вітчизняними вченими. Основну увагу зосереджено на виявленні специфіки взаємодії таких типів текстів, як власне-інтертекстуальний та метатекстуальний, удокладненому аналізові екстра- й інтралінгвальної природи текстової контрастності, характеристиці парадигми описових найменувань як маркерів найзначущіщої інформації дискурсу-рецензії Олега Гриніва.