Корелят "Письменник і рідна мова" у "Науці про рідномовні обов'язки" Івана Огієнка - Погребенник, В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються погляди Івана Огієнка на розвиток і значення національної літературної мови, мовної практики письменників, багатство їх мовностильової палітри, на головну функцію літературної мови – бути джерелом національної єдності.