Панцир для Гамлета. Дороги і роздоріжжя Миколи Бажана - Панченко, В (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
«Поетичні твори Бажана /.../ справляють враження навіть у порівнянні з найвищими європейськими стандартами. /.../ Як унікальний представник європейського експериментального стилю він може багато чого запропонувати не тільки українському читачеві».