Мовознавчі погляди Івана Огієнка в контексті розвитку української лінгвістичної думки XX сторіччя - Олексенко, В.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано творчу діяльність видатного українського мовознавця, професора Івана Огієнка, обґрунтовано наукові пріоритети вченого в дослідженні української мови, з’ясовано важливість ідей науковця у становленні української лінгвістичної науки, подано аналіз основного лінгвістичного доробку вченого.