Народна фраземіка в лексиграфічному опрацюванні Івана Огієнка - Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано особливості фіксації фразеологізмів літературної мови та її територіальних різновидів у «Словнику слів, у літературній мові не вживаних» Івана Огієнка; здійснено порівняння з одиницями сучасного фразеологічного словника; з’ясовано значення лексикографічної праці у вирішенні питань про своєрідність, етимологію та генезу мовних явищ.