Концепція становлення літературної мови у слов'ян в науковому доробку І.І.Огієнка - Дзюбак, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У науковій розвідці розглянуто питання походження літературної мови у слов’ян, що в мовознавстві є першочерговим. На основі аналізу сучасних наукових розвідок подано визначення поняття «літературна мова», простежено зміст цього поняття від його з’яви до наших днів. На основі аналізу концепції походження літературної мови І.І. Огієнка з’ясовано чинники, що зумовили виникнення цього лінгвістичного поняття, особливості його становлення і розвитку.