Філософорелігійні ідеї XIX-XX ст. в Україні у пошуках духовно-культурної автентичності - Кеба, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Книжка «Ідеї філософії релігії у контексті української духовної культури 30-ті роки ХІХ ст. – 80-ті роки XX ст.» вже отримала широкий резонанс в україн- ській гуманітаристиці, стала номінантом XVI Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року». Тим не менше актуальність осмислюваної Зиновієм Тімеником проблематики, глибина й щільність його тексту, неординарність дослідницької концепції спонукає до активних розмислів і провокує (в кращому розумінні цього слова) до конструктивного діалогу з автором у сподіваннях на залучення до нього нових читачів.