Мова письменника в концепції Івана Огієнка та сучасних інтерпретаціях - Шатілова, Н. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлено погляди Івана Огієнка на індивідуальну мовотворчість у контексті сучасної теорії ідіостилю письменника. Особливу увагу зосереджено на ідеях відомого вченого, які в сучасній ідіостилістиці не втратили своєї актуальності й нині. Окреслено набутки і перспективи дослідження мови письменника як об’єкта лінгвістичних студій.