Духовні постулати митрополита Іларіона в контексті роману Ольги Кобилянської "Апостол черні" - Починок, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті простежено послідовне і чітке проявлення духовних настанов митрополита Іларіона (Івана Огієнка) в ідеологічному і текстуальному просторі роману О. Кобилянської «Апостол черні». Акцентовано на паралелях у розумінні важливості патріотичного духовенства для розбудови української державності, що осмислюються в контексті євангельських істин та українських національно-визвольних змагань.